Wszystkie opinie

Wszystkie opinie

Wszystkie opinie

Witam serdecznie,
Uczestniczyłem w pielgrzymce Ziemia Święta - Śladami Pana Jezusa w terminie 05-12.11.2018
Pragnę podziękować i podzielić się opinią:
Wszystko mega zorganizowane. Ks. Radosław Herka, to wyjątkowy kapłan, świetny przewodnik z ogromną
i arcyciekawą wiedzą, asertywnie wyluzowany pasterz 🙂
Korzystałem już drugi raz z Pallotyńskiego Biura Pielgrzymkowego Apostolos i gorąco polecam. Dobra robota, gratuluję !!
Dziękuję i niech Wam Bóg Błogosławi !!
Adam z Warszawy



Drodzy Państwo,

Chcielibyśmy bardzo podziękować za perfekcyjnie przygotowaną pielgrzymkę do Ziemi Świętej Śladami Pana Jezusa ( 5-12.11.2018), w której mieliśmy przyjemność uczestniczyć. Słowa uznania i wdzięczności kierujemy zarówno do Pań z biura Apostolos (dziękuję za rezerwację specjalnej diety w samolocie i hotelach), do osób opracowujących plan pielgrzymki, rezerwujących hotele, transport, ale przede wszystkim dziękujemy księdzu Radosławowi Herka ,który był zarówno naszym opiekunem duchowym jak i przewodnikiem po Ziemi Świętej.

“Nic nie dzieje się w życiu bez powodu “ – tak mówił nam ksiądz Radek. Długo czekaliśmy na ten wyjazd – raz nas skreślono z listy, bo ze względów bezpieczeństwa trzeba było zmniejszyć grupę, drugi raz z tego samego powodu pielgrzymka się nie odbyła.

Warto było czekać i się nie poddawać, żeby spotkać, poznać, słuchać i pielgrzymować z ks.Radkiem. Wiedza naszego kapłana, nieprawdopodobne kazania (mądre, takie trafiające do serca, dające nadzieję i odpowiedzi na trudne pytania), przekazywane informacje, których nie znajdziemy w żadnym przewodniku, opieka, pomoc, dobre, mądre i ciepłe słowa, wsparcie duchowe – to wszystko przerosło nasze oczekiwania co do pielgrzymki. Przekazywane informacje, fakty historyczne i biblijne przekazywane były w sposób tak obrazowy, że pozostaną z nami na zawsze.

Dziękujemy za to,że mogliśmy z Państwem podążać śladami Pana Jezusa, dziękujemy księdzu Radkowi za niesamowite spotkanie z siostrą Szczepaną w prowadzonym przez nią domu opieki dla dzieci, dziękujemy za wszystko.

Dorota i Maciej


Szczęść Boże.

Pragnę wyrazić swoją wdzięczność i uznanie dla Pallotyńskiego Biura Pielgrzymkowego Apostolos
za doskonale zorganizowaną pielgrzymkę do Ziemi Świętej - Śladami Pana Jezusa od 15-22. 10. 2018 r.
Profesjonalizm ks.przewodnika - ks. Radka, pozwolił na spokojne, głębokie i radosne przeżywanie
tego czasu.
Właściwe prowadzenie w miejscach gdzie narodził się, żył, działał, cierpiał, umarł i zmartwychwstał
Jezus Chrystus, stawało się dla mnie - jak również dla całej grupy - przede wszystkim przeżyciem głęboko duchowym - Jezus działał w naszych sercach.
Dzięki codziennej modlitwie nasze pielgrzymowanie Śladami P.Jezusa, stało się pielgrzymowaniem
z Jezusem.
Więc z grupy osób obcych sobie nawzajem, z każdym dniem stawaliśmy się sobie bliżsi i otwarci
na siebie.
Tym bardziej wyrażam swoją wdzięczność i uznanie dla naszego ks. opiekuna.
Serdeczne Bóg zapłać!, dla biura Apostolos, ks. Radka oraz dla wszystkich z grupy.
Pozdrawiam i pamiętam w modlitwie. s. Barbara - karmelitanka

Wszystkich wybierających się na pielgrzymowanie, bądź wyjazd i szukających biura pielgrzymkowego, zapewniam, że warto podróżować wraz z Pallotyńskim Biurem Pielgrzymkowym APOSTOLOS.




W dniach 15-22 października 2018 byliśmy na pielgrzymce w Ziemi Świętej. Jesteśmy bardzo zadowoleni i szczęśliwi, że mogliśmy przemierzać drogi śladami Pana Jezusa. Naszym przewodnikiem był ksiądz  Radosław Herka, to nie tylko wspaniały kapłan ale również człowiek z ogromną wiedzą, doskonałą znajomością Ziemi Świętej,  wielką dobrocią i cierpliwością dla pielgrzymów. Dzięki Niemu mogliśmy przeżyć wyjątkowe rekolekcje, pogłębić naszą wiarę, wysłuchać wzruszających i pouczających homilii oraz zobaczyć wiele pięknych miejsc. Nasza grupa była mała tylko 12 osób,  panowała wśród Nas życzliwa i rodzinna atmosfera. Biuro Apstolos świetnie przygotowało pielgrzymkę. Panie pracujące w biurze są bardzo życzliwe i kompetentne.


Księdzu Radkowi życzymy wielu radości ze służby Bogu i ludziom a my ze swojej strony zapewniamy o naszej modlitwie w księdza intencji. 


Helena i Piotr z Łukowa




Bardzo serdecznie chciałabym podziękować całemu zespołowi biura "APOSTOLOS"  za zorganizowanie pielgrzymki do Ziemi Świętej w dniach 15-22.10.2018r. , w której mogłam uczestniczyć. Słyszałam dużo dobrego o wysokiej jakości i dobrej organizacji pielgrzymek przez was organizowanych, ale to czego doświadczyłam przeszło moje oczekiwania ( np.: rekolekcje w drodze już od samego początku, na lotnisku, wspaniałe kazania, informacje biblijne, kulturowe i historyczne naszego  przewodnika ks. Radosława Herki, zrealizowanie całego planu pielgrzymki (nie udało się to grupie z innego biura)z dodatkowymi miejscami poza planem, otwarcie na potrzeby i zainteresowania grupy, a przede wszystkim duchowe prowadzenie przez wszystkie miejsca...Tego wszystkiego nie byłoby bez naszego ks.Radosława, którego profesjonalizm, empatia, zdolność łatwego przekazu treści, komunikatywność i poczucie humoru - pomogła mi w głębokim przeżyciu prawd naszej wiary. Takich rekolekcji się nie zapomina!



Szanowni Państwo,Czcigodny Księże Zdzisławie,


Z całego serca chciałem podziękować za wspaniale przygotowaną pielgrzymkę w terminie 28.08-09.09.2018 ,za piękny program i profesjonalizm. Wszystkie sprawy były dopracowane wyśmienicie. Mieliśmy bardzo dobrych kierowców, przewodników ale w szczególności chciałem podziękować Ks. Zdzisławowi za Jego przewodnictwo duchowe za Jego spokój i rozwagę, za wszystkie Msze św. I piękne kazania- wielkie Bóg zapłać. Dziękuję Ks. Kamilowi za miłe spotkanie w Ośrodku Pallotynów.Niech Dobry Bóg da wam więcej siły, wiary i zdrowia do dalszej pracy dla Kościoła.


Jeszcze raz serdecznie Bóg Zapłać



Szanowne Apostolos!


Jestem po sierpniowej pielgrzymce do Ziemi Świętej i dziękuję Panu Bogu i biuru pielgrzymkowemu APOSTOLOS za możliwość wybrania się w to jedyne na świecie miejsce z Wami. Zobaczyć tętniący życiem Nazaret i uczestniczyć w pięknej adoracji Najświętszego Sakramentu, przebywać sam na sam w Grocie Narodzenia, czy też stać w kolejce do Pustego Grobu. Miejsca, których dotknęliśmy były ważne, ale ludzie z którymi dane mi było tam być to kolejna godna uwagi sprawa. W  roli przewodnika był z nami ks. Andrzej Lemański niezwykle troskliwy i opiekuńczy człowiek. Pielgrzymka przebiegała bardzo sprawnie, (a nawet ksiadz spełnił nasze marzenie zobaczenia Pustyni Judzkiej , a raczej zatrzymania się na niej trochę dużej.), iż mogliśmy wieczory wykorzystać na grupowe spacery po Nazarecie czy Betlejem. Za tworzenie wspólnoty, przeżyte Msze święte, dzielenie trudów pielgrzymowania, smaczne posiłki i piękne wschody słońca serdecznie dziękuję! Pielgrzymka pod każdym względem była wyjątkowa! I dziękuje Bogu, że się na nią zdecydowałam!


Ps. Bardzo dogodnie by było , gdyby każdy przewodnik miał liturgię Słowa na cały tydzień skserowaną...wtedy lektorzy, czy też psalmiści mogliby  wcześniej przygotować się do Mszy... to taka moja liturgiczna uwaga.


Krystyna



Szczęść Boże,

Serdecznie dziękuję za perfekcyjnie zorganizowaną pielgrzymkę do Ziemi Świętej - Śladami Pana Jezusa w dniach 21-28.08. Moim marzeniem było nawiedzenie Ziemi Świętej i dzięki Państwu udało mi się to zrealizować. 

Chciałbym z całego serca podziękować Naszemu księdzu Andrzejowi Lemańskiemu, w szczególności za codzienną Mszę Świętą, rozważania i mądre słowa głoszone podczas homilii, które zmuszały do przemyśleń nad sobą, własnym życiem, pracy nad sobą, wreszcie częstej rozmowy z Panem Bogiem poprzez modlitwę. Dopełnieniem były wybitne zdolności organizacyjne ks. Andrzeja a także wiedza historyczna oraz umiejętność jej przekazania w sposób miły, przystępny i jasny, za co jestem niezmiernie wdzięczny. 

Serdecznie dziękuję całej grupie pielgrzymkowej, w początkowo grupie obcych sobie osób powstała rodzinna atmosfera i wzajemna pomoc i wsparcie. 

Cieszę się ogromnie i bardzo dziękuję za wzorowe przygotowanie pielgrzymki do Ziemi Świętej przez Pallotyńskie Biuro Pielgrzymkowe Apostolos. Dzięki tej pielgrzymce jestem wzbogacony duchowo i bogatszy o wiedzę historyczną i kulturową, słowa nie mogą w pełni wyrazić moich niesamowitych wrażeń, dzięki którym pielgrzymka ta pozostanie w mojej pamięci do końca życia. Szkoda tylko, że ten cudowny pobyt w Ziemi Świętej tak szybko się skończył. 

Oczywiście kolejną pielgrzymkę, którą będę planował pewnie już w przyszłym roku, to tylko z Pallotyńskim Biurem Pielgrzymkowym Apostolos. 

Jeszcze raz bardzo dziękuję ks. Andrzejowi oraz wszystkim pracownikom Biura Pielgrzymkowego Apostolos za wspaniałą organizację pielgrzymki. Na pewno do usłyszenia i zobaczenia na kolejnych trasach. 

Serdecznie Pozdrawiam

Andrzej





To nie przypadek :), bo dla Pana Boga nie ma przypadków ;), że byliśmy uczestnikami pielgrzymki do Ziemi Świętej w terminie 1-8.05.2018 z biurem Apostolos i z najlepszym przewodnikiem i opiekunem duchowym ks. Radosławem Herką. Bóg przygotował dla nas wspaniały czas pełen niesamowitych przeżyć, wrażeń i emocji podczas przemierzania dróg od Galilei do Judei śladami Pana Jezusa :). Biuro Apostolos zasługuje na złoty medal! Wszystko perfekcyjnie przygotowane (lot, hotele, przewoźnik na miejscu, plan pielgrzymki, niespodzianki, bezpieczeństwo etc.). Najbardziej i najmocniej pragniemy podziękować ks. Radkowi za niezapomnianą atmosferę, serdeczny uśmiech, rewelacyjną organizację, rozmowy, ciepło i cierpliwość, ale przede wszystkim za piękne i wzruszające nauczania podczas Eucharystii, za każde słowo, które przemieniało nasze serca i umacniało w wierze. Bóg zapłać!!! :)
Polecamy pielgrzymowanie z biurem Apostolos !!!!!!!!!!!!!

Aneta, Robert i Julia





Szczęść Boże,

Z całego serca pragniemy podziękować za wspaniałe zorganizowanie pielgrzymki do Ziemi Świętej w dniach 18-25 kwietnia 2018 roku, w której uczestniczyliśmy.

Szczególne podziękowania kierujemy do naszego przewodnika księdza Przemysława Podlejskiego.

Ksiądz  Przemysław jest wspaniałym przewodnikiem, bardzo kompetentnym, posiadającym ogromną wiedzę, którą przekazywał nam  z wielką pasją. Otaczał nas opieką i troską,  potrafił stworzyć pogodną i serdeczną atmosferę, za co jesteśmy mu bardzo wdzięczni.Czas pielgrzymowania to czas refleksji w drodze, dzięki księdzu Przemysławowi pogłębiliśmy naszą wiarę i poznaliśmy miejsca, w których przebywał i żył Jezus i Jego Matka Maryja. Za wszystkie piękne przeżycia dziękujemy księdzu Przemkowi , jednocześnie życzymy błogosławieństwa Bożego, dużo zdrowia, sił i wytrwałości w dalszej posłudze kapłańskiej.


Pielgrzymi z Dmosina

 





Serdecznie podziękowania za piękną pielgrzymkę do Ziemi Świętej, za cudowne miejsca i wspaniałego i wyjątkowego ks.Radka :-) Bóg zapłać za tego kapłana, niech Pan Bóg błogosławi księdzu Radkowi w dalszych pielgrzymkach i codziennym życiu. Ksiądz Radek to wyjątkowy kapłan o ogromnej wiedzy i umiejętności jej przekazania (piękne kazania, które długo pozostają w pamięci) jak i prowadzenia grup pielgrzymkowych. Pielgrzymka z Biurem Apostolos to wspaniałe przeżycie, gorąco polecamy i zachęcamy do pielgrzymowania!!!!

Ania i Radek z Siedlec



Szczęść Boże

Chcemy serdecznie podziękować za pielgrzymkę do Ziemi Świętej, która odbyła się w dnia 01-08.05.2018. Były to prawdziwe rekolekcje w drodze z charyzmatycznym opiekunem duchowym ojcem Radosławem Herką. Niezapomniane doznania duchowe połączone z perfekcyjną organizacją pielgrzymki pozostaną w naszej pamięci na zawsze. To była nasza "pielgrzymka życia" - Beata i Krzysztof z Białegostoku

Beata i Krzysztof z Białegostoku



Chcemy podziękować za perfekcyjnie  zorganizowaną
pielgrzymkę  do Ziemi  Świętej w okresie  Wielkanocnym  od  23.03.2018 – 03.04.2018.  Przede wszystkim  dziękujemy za naszego duchowego przewodnika Księdza  Krzysztofa,  który  ma  bardzo dużą  wiedzę.  Dziękujemy za  codzienne Msze Święte , modlitwy  szczególnie za  TRIDUUM PASCHALNE,    DROGĘ KRZYŻOWĄ  I  NIEDZIELĘ  PALMOWĄ. Był to dla nas wyjątkowy czas   wspaniałych  przeżyć  duchowych. Bez obaw  należy pielgrzymować do Ziemi Świętej jest  bardzo spokojnie. Nie słuchamy co mówią  media  i pielgrzymujemy  tylko Z BIUREM  PIELGRZYMKOWYM  APOSTOLOS.

Pozdrawiamy 

Urszula  i  Wacław


Szczęść Boże
Pragniemy wyrazić swoją radość i wdzięczność za wzorową organizację pielgrzymki do Ziemi Świętej w dniach 19-26.02.2018r. Za wspaniałego duchowego i profesjonalnego przewodnika ks. Krzysztofa Biernata.
Gorąco polecam pielgrzymowanie z biurem APOSTOLOS, dla nas to były wyjątkowe rekolekcje.
W Ziemi Świętej jest bardzo spokojnie i bezpiecznie.
Regina i Jerzy


Pragniemy wraz z żoną, w kilku zdaniach, wyrazić naszą wdzięczność dla biura pielgrzymkowego APOSTOLOS za wzorową organizację pielgrzymki do Ziemi Świętej, którą odbyliśmy w dniach 19-26.02.2018. Wspólne podążanie ścieżkami po których przed ponad dwoma tysiącami lat chodził nasz Pan, Jezus Chrystus pozostaje dla nas niezapomnianym przeżyciem.
Szczególne podziękowania składamy na ręce ks. Krzysztofa Biernata SAC – przewodnika pielgrzymki. Jesteśmy pod wrażeniem Księdza osobowości i wrażliwości, jak również ogromnej wiedzy historycznej, perfekcyjnej organizacji i umiejętności stworzenia rodzinnej atmosfery w naszej 43 osobowej grupie.
Dziękujemy Księdzu Krzysztofowi za głoszone homilie, za słowa Pisma Świętego (każdorazowo opatrzone komentarzem), czytane w każdym z nawiedzanych miejsc, odpowiednio dobrane i jakże szczególnie wybrzmiewające właśnie tam. Dziękujemy za życzliwość, przewodnictwo duchowe i za wspólnie spędzony czas, a przede wszystkim za umocnienie w nas wiary. Możliwość obcowania z tak wyjątkowym kapłanem była dla nas ogromnym zaszczytem.


Jeśli chodzi o bezpieczeństwo, to zarówno w samym Izraelu jak i w Autonomii Palestyńskiej nie zetknęliśmy się z żadnymi oznakami niechęci czy wrogości, było bardzo bezpiecznie, po zmroku przechadzaliśmy się zarówno po ulicach Nazaretu jak i Betlejem….. a jedzenie…… tego trzeba popróbować ……


Ziemia Święta – Apostolos – polecamy.
Serdecznie pozdrawiamy,
Jola i Robert z Siennicy


W dniach 19-26.02.2018 byliśmy uczestnikami pielgrzymki do Ziemi Świętej. To były wyjątkowe rekolekcje pod przewodnictwem księdza Krzysztofa Biernata,wspaniały przewodnik i opiekun duchowy, Jego ogromna wiedza historyczna i biblijna dotycząca każdego nawiedzanego miejsca sprawiały, że czas pielgrzymki mijał szybko w bardzo miłej atmosferze, niech Matka Najświętsza ma księdza Krzysztofa w swojej opiece. Polecam, było spokojnie i bezpiecznie.
Serdeczne podziękowania dla biura Apostolos za wspaniałą organizację wyjazdu (hotele,wyżywienie,przejazd autokarem).
Danuta


Miałam radość uczestniczenia w Pielgrzymce Śladami Pana Jezusa w dn. 12- 19 II 2018. Dotykałam miejsc i kamieni… a Pan Bóg dotykał mojego serca. Niepowtarzalne przeżycie… nie da się opowiedzieć… TRZEBA TEGO DOŚWIADCZYĆ :) GORĄCO ZACHĘCAM. Wdzięczna jestem wszystkim Pracownikom Biura Apostolos, którzy zatroszczyli się od strony organizacyjnej, by ten czas był bogaty w DOBRE DOŚWIADCZENIE WSPÓLNEGO PIELGRZYMOWANIA, poznawania intelektualnego, a także modlitewnego przeżywania prawd wiary. CZAS PEŁEN POKOJU, KTÓRY REZONUJE CHĘCIĄ POWROTU W TE MIEJSCA RAZ JESZCZE…
s. Goretti


Bogu niech będą dzięki za wspaniałą pielgrzymkę do Ziemi Świętej w dniach 12 – 19 luty 2018 z Biurem Pielgrzymkowym Apostolos. Niezapomniane przeżycia duchowe związane z nawiedzeniem miejsc uświęconych obecnością Pana i Jego Matki. Tam trzeba po prostu być i to zobaczyć, to jest rzeczywiście „Piąta Ewangelia”. Bogu niech będą dzięki za wspaniałą – zarówno w sensie duszpasterskim, jak i organizacyjnym – opiekę nad nami ks. Krzysztofa Biernata SAC. To były niezapomniane rekolekcje (tak bowiem traktujemy głoszone przez niego Słowo Boże w czasie pielgrzymki). I jeszcze jedno: nie należy wierzyć doniesieniom medialnym rysującym obraz zagrożenia. Nic z tych rzeczy. W czasie całej pielgrzymki było spokojnie i nie napotkaliśmy żadnych oznak wrogości czy niechęci wobec nas od kogokolwiek. Jeśli wahacie się z kim jechać do Ziemi Świętej – wybór jest oczywisty: APOSTOLOS!.
Monika i Grzegorz wraz z dziećmi.


Gorąco polecam podróżowanie z biurem podróży Apostolos. Mieliśmy okazję uczestniczyć w pielgrzymce do Ziemi Świętej w dniach 12-19.02.2018 r. Pielgrzymka to spełnienie marzeń , wspaniałe przeżycie duchowe z możliwością jednoczesnego poznania miejsc ważnych historycznie, kulturowo i religijnie , zwłaszcza związanych z życiem i działalnością Pana Jezusa Chrystusa. Ewangelia i słowa Mesjasza odżywają w sercach na nowo. Wspaniałe przewodnictwo księdza Krzysztofa, a co ważne bezpieczeństwo ( nie wierzcie Państwo mediom na całym szlaku pielgrzymki jest spokojnie, bezpiecznie i przyjaźnie) są kolejnym atutem. Zwiedzajcie Ziemię Świętą, bo naprawdę warto!
Agata I Marcin


Szczęść Boże!
Moim marzeniem było nawiedzanie Ziemi Świętej. Udało mi się zrealizować je dzięki Państwu.
Byłam w Ziemi Świętej w terminie 5 – 12 lutego 2018 r.
Grupa była dość liczna, ale bardzo zorganizowana.
Przewodnik kompetentny, profesjonalny.
Dla mnie był to był wyjątkowy czas – pełny profesjonalizm Księdza, pozwolił mi doświadczyć wyjątkowych rekolekcji. Jego trafne pytania zmuszały do refleksji nad sobą i swoim życiem.
W Izraelu było spokojnie i bezpiecznie mimo doniesień medialnych.
Realizujcie własne marzenia – Katarzyna


Witam
Od wielu lat moim marzeniem było spędzić Święta Bożego Narodzenia w Ziemi Świętej.
Pomysł dojrzał do realizacji i w terminie od 22-29.12.2017 przemierzaliśmy Ziemię Świętą śladami Pan Jezusa.
Naszym przewodnikiem był ks.Krzysztof Biernat. Grupa liczyła kilkanaście osób, bo podejrzewam doniesienia medialne o sytuacji w Izraelu skutecznie odstraszyły część potencjalnych uczestników.
To był wspaniały czas dla mnie i myślę dla wszystkich – pełny profesjonalizm Księdza jeśli idzie o organizację i niesamowite doznania duchowe pod jego przewodnictwem.
No i spokój w Izraelu – żadnych niepokojących zdarzeń.
Polecam każdemu – Emilia


Szczęść Boże
Pragniemy z serca podziękować całemu Biuru Pielgrzymkowemu „Apostolos” za wspaniałe zorganizowanie pielgrzymki do Ziemi Świętej, w której mieliśmy możliwość uczestniczyć w dniach 03-10.10.2017 r.
Dziękujemy również za wysłanie z nami kochanego Księdza Radka, który był naszym przewodnikiem, duchowym opiekunem i wspaniałym towarzyszem na drodze wspólnego pielgrzymowania. Dziękujemy Księdzu za świadectwo swojej wiary, perfekcyjną organizację i… normalność. Niech Bóg Księdzu błogosławi. Był to dla nas czas prawdziwych rekolekcji w drodze.
Dziękujemy również całej naszej grupie, w której mogliśmy się poczuć jak jedna duża rodzina. Mamy nadzieję, że uda nam się jeszcze kiedyś spotkać i wspólnie wędrować po drogach, którymi kroczył Chrystus.


Serdecznie pozdrawiamy i ogarniamy modlitwą
s. Agnieszka, Aniela, Edward i Stanisława


Chcielibyśmy bardzo serdecznie podziękować za wspólną drogę przemierzoną przez Ziemię Świętą w dniach 03.10.2017-10.10.2017, ze wspaniałym księdzem Radkiem. Ten czas spędzony we wspólnym gronie, te wspólne modlitwy, śpiewy oraz miła i serdeczna atmosfera pozostanie na długo w naszej pamięci i sercach.
Są to niezapomniane chwile, które z pewnością pomogą nam w dalszym pielgrzymowaniu przez życie. Bardzo polecamy księdza Radka który jest niezastąpiony jako przewodnik oraz duchowy opiekun. Kultura ks. Radosława, poczucie humoru, sprawność organizacyjna oraz troska o każdego uczestnika pielgrzymki sprawiała że trudy pielgrzymki nie stanowiły problemu nawet dla seniorów. Wspaniałe homilie były dla nas zachętą do dalszego studiowania Pisma Świętego.
Mamy nadzieję, że jeszcze kiedyś skorzystamy z pielgrzymki z Jego udziałem.
Pozdrawiamy serdecznie Maria i Jan z Gdyni.


Pragniemy podziękować Biuru Pielgrzymkowemu ,,Apostolos” za wzorowe przygotowanie pielgrzymki do Ziemi Świętej w dniach 19 – 26. 09. 2017 r.     i uwzględnienie naszej sugestii, by przewodnikiem był ks. Radosław Herka – tomaszowianin, nasz rodak.
Pobyt w Ziemi Świętej był dla nas cudownym czasem pełnym głębokich przeżyć dzięki ks. Radosławowi, który zauroczył nas ogromną wiedzą historyczną i biblijną dotyczącą tego miejsca. Potrafił przekazać ją w sposób bardzo interesujący, trafiając do każdego z nas.
Kultura ks. Radka, niebywała sprawność organizacyjna, serdeczna troska o każdego z uczestników pielgrzymki, poczucie humoru sprawiły, że trudy pielgrzymowania nie stanowiły większych problemów, nawet dla seniorów.
Poruszające homilie ks. Radka stały się dla nas zachętą do głębszego studiowania Pisma Świętego.
Dziękujemy Ci, księże Radosławie, za wspólnie spędzony czas, za życzliwość, kapłańską postawę i umocnienie w nas wiary.
Serdecznie pozdrawiamy, zapewniając o modlitwie.


tomaszowianki – Zdzisława i Bożena


Witamy
Mieliśmy zaszczyt uczestniczyć w pielgrzymce do Ziemi Świętej w dniach 19-26 września 2017 roku zorganizowaną przez biuro pielgrzymkowe APOSTOLOS z Częstochowy.
Była to nasza pierwsza wyprawa do Ziemi Świętej. Po śladach JEZUSA prowadził nas ksiądz przewodnik Radek Herka.
Jesteśmy pod wielkim wrażeniem wiedzy umiejętności oraz zmysłu organizacyjnego naszego księdza przewodnika. W sposób ciepły miły i przystępny wprowadzał nas w czas kiedy tamte tereny przemierzał nasz Pan- Jezus z Nazaretu. Mieliśmy wrażenie , że czas się cofnął i my jesteśmy uczniami Jezusa. Codzienna Msza Święta oraz homilie księdza Radka to była prawdziwa uczta. Pod opieką księdza przewodnika czuliśmy się bezpiecznie.
W grupie panowała miła rodzinna atmosfera.
Polecamy biuro pielgrzymkowe Apostolos jako świetnego organizatora wycieczek i pielgrzymek.
Szczęść Boże!
Andrzej i Henryka


Dzień dobry
Pielgrzymowaliśmy do Ziemi Świętej w dniach 19-26 września 2017 r. Dla nas był to czas najwspanialszych, życiowych rekolekcji. Podążanie drogami, którymi przed wiekami chodził Pan Jezus, Maryja, Apostołowie wywarło na nas ogromne wrażenie. Dopełnieniem wszystkiego były słowa ks. Radka Herki, który na każdym kroku wypełniał obraz informacjami historycznymi, ale przede wszystkim głębokimi homiliami i bardzo celnymi przemyśleniami zmuszającymi do refleksji nad sobą. To wszystko spowodowało, że w grupie obcych z początku osób poczuliśmy się jak we wspaniałej rodzinie. Z pewnością te przeżycia pozostaną w naszych sercach na długi czas, a myślami będziemy wracać do tamtych miejsc. Dziękujemy zatem przede wszystkim ks. Radkowi za ogromne serce, wiedzę, otwartość i ojcowską 😊opiekę. Dziękujemy wszystkim pielgrzymom za ciepłą atmosferę, wzajemne wsparcie i życzliwość. Dziękujemy Apostolos za wspaniałą organizację.


Małgosia i Maciej


Jako wieloletni podróżnicy oraz uczestnicy m.in. pielgrzymek z Waszego biura , pragniemy gorąco podziękować za WSPANIAŁE przeżycia jakich
doznaliśmy podczas pielgrzymki do La Salette – Burgas – Lourdes – Fatima – Santiago de Compostela – Ars w dniach 16 do 28 września 2017 r.
Szczególne wyrazy szacunki i wdzięczności należą się ks. Kamilowi Kudełko, który swoją organizatorską żyłką potrafił wspaniale łączyć
przeżycia duchowe z turystycznym przesłaniem. Od wczesnych godzin rannych ( z wy łączeniem tych przeznaczonych dla
duchowych przeżyć) z telefonem przy uchu (zacięcie ministerialne ?) zapewniał nam bezstresowe przejazdy, zakwaterowania, oraz posiłki. Umiejętność organizacyjnego łączenia tych wszystkich problemów, z jakimi niewątpliwie spotykał się na trasie, jako duszpasterz tej pielgrzymki,
pozwoliła nam, uczestnikom pielgrzymki, przeżyć wspaniałe chwile, oraz dać czas na duchowe skupienia, wyciszenia się od bieżących problemów
każdego z nas, jak również na głębokie przemyślenia i wewnętrzne „wykrzyczenie” wiezionych z sobą intencji Maryjnych.
BRAWO, BRAWO !!Jeszcze raz dziękujemy, też wszystkim pracownikom biura pielgrzymkowego Apostolos.Do usłyszenia i zobaczenia na kolejnych trasach.

Janusz,Krystyna


Szczęść Boże,


Ostatnimi dniami brałem udział w zorganizowanej przez Państwa biuro pielgrzymce do Ziemi Świętej (19-26.09.2017).
Wciąż pozostaje pod wielkim wrażeniem spędzonego tam czasu, za co jestem niezmiernie wdzięczny.
Cały pobyt wykorzystaliśmy maksymalnie, dzięki czemu zrealizowaliśmy plan z naddatkiem.
Fachowa organizacja każdego dnia i prowadzenie grupy przez Ks. Radosława Herkę wymaga dużego uznania.
Nasz przewodnik poza swym profesjonalizmem ujął grupę głębokimi homiliami, a także swoją otwartością na drugiego człowieka.
Cały czas byliśmy bezpieczni, korzystając również z doświadczenia i znajomości Ks. Radka.
Polecam wszystkim tę pielgrzymkę, gdyż był to tydzień bogaty w niezliczoną ilość pozytywnych wrażeń na tle religijnym, kulturowym,
historycznym i nie tylko.
Szkoda, że ten wspaniały pobyt w Ziemi Świętej tak szybko się skończył.
Osobiście chętnie spędził bym na tej pielgrzymce dużo więcej czasu.


Pozdrawiam,
Jakub


Szczęść Boże !


Serdecznie dziękuję za odbytą pielgrzymkę do Ziemi Świętej w dniach 19 – 26 września 2017 r., zorganizowaną przez Wasze Biuro Apostolos .
Szczególne podziękowania ślę dla ks.Radosława Herki za jego wielkie serducho, oraz za to, że ta pielgrzymka pozostanie w naszej pamięci do końca życia. Ksiądz Radek to nie tylko wyjątkowy kapłan, ale również niezwykle dobry człowiek, którego dane nam było poznać i z którym mogliśmy się zaprzyjaźnić. Wygłaszał nam piękne homilie w czasie Mszy św. i objaśniał doskonale miejsca święte.
Przez tę pielgrzymkę poznałem i uczciłem miejsca związane z życiem Pana Jezusa. Dziękuję, że mogłem być w Ziemi Świętej .
Dziękuję całej mojej grupie pielgrzymkowej .
Ks. Radek, kierownik pielgrzymki okazywał mi wielką życzliwość i sympatię .
Organizacja i przebieg pielgrzymki był na podziwu godnym wysokim poziomie !!!
Pozdrawiam serdecznie zapewniając o modlitwie i życzę wszystkiego dobrego.


Marcin



Witam!
Uczestniczyliśmy w pielgrzymce do Ziemi Świętej na przełomie czerwca i lipca 2017r a konkretnie w dniach 26.06- 03.07. 2017r.
Przewodnikiem był ksiądz Pallotyn Radosław Herka. Niesamowicie ciepły, miły, serdeczny i przede wszystkim bardzo kompetentny przewodnik zarówno w drodze, zwiedzaniu, spotkaniach modlitewnych oraz na codziennych mszach św.
Dialog z uczestnikami mszy świętych oraz rozważania (homilie)- niesamowite przeżycie!!!!!!!!!! Kaznodzieje powinni się od takiego człowieka- księdza- zakonnika uczyć, bo takich ludzi się SŁUCHA. Przez całą pielgrzymkę wiedzieliśmy, że ks. Radek jest dla nas, a my dla niego.
Wiedza na temat zwiedzanych miejsc na bardzo wysokim poziomie, a przekazywanie jej oraz dyskusje o tym, co zwiedzamy poszerzyły nasze horyzonty postrzegania i rozumienia tamtych czasów.
Logistycznie szacunek! Wszystko dopięte i świetnie zorganizowane.
Serdecznie dziękujemy i pozdrawiamy.
Ewa i Stanisław


Pragniemy z całego serca podziękować księdzu Radosławowi Herce za wspólne pielgrzymowanie po Ziemi Świętej. Czas ten był dla nas niezwykłym przeżyciem i na zawsze pozostanie w naszych sercach. Sama pielgrzymka została świetnie zorganizowana. Dzięki ogromnej wiedzy i doświadczeniu naszego wspaniałego pilota, księdza Radka, mogliśmy zobaczyć tak wiele pięknych miejsc i się o nich tyle dowiedzieć. Ksiądz Radek to nie tylko wyjątkowy kapłan, ale również niezwykły człowiek, którego dane nam było poznać i z którym mogliśmy się zaprzyjaźnić. Ufamy, że ta wspólna pielgrzymka przyniesie na zawsze błogosławione owoce.


Pozdrawiamy,


Grzegorz i Marzena z Biłgoraja


Szanowni Państwo!


Wraz z mężem uczestniczyliśmy w pielgrzymce do Ziemi Świętej w dniach od 24.03.2017r do dnia 31.03.2017r. Był to dla nas czas wzruszeń i zachwytu. Program pielgrzymki był bardzo bogaty i intensywny, dzięki czemu mogliśmy dużo zobaczyć i w pełni wykorzystać nasz pobyt w tylu ciekawych miejscach. Mieliśmy również czas na wypoczynek i regenerację sił. Pan Robert Grzesiak jest bardzo kompetentnym przewodnikiem, serdecznym człowiekiem, ma klasę w relacjach z ludźmi i dużą wiedzę, za którą mu serdecznie dziękujemy. Był dla nas opiekuńczy i pełen humoru.
Jesteśmy wraz z mężem bardzo zadowoleni z wyjazdu. Pielgrzymki organizowane przez księży Pallotynów cieszą się bardzo dobrą opinią. Zanim podjęliśmy decyzję o wyjeździe organizowanym przez Państwa biuro, szukaliśmy różnych informacji i te o Państwa działalności były super. Teraz mieliśmy okazję sami się przekonać i będziemy polecać.
Dziękujemy również za intensywny i niezwykle ważny wkład w pielgrzymkę księdza Wiesława, Jego modlitwy, rozważania i homilie. Jest dużo mądrości w tak młodym księdzu. Hotele również były ok i cieszy nas, że wybraliście Państwo te, które są prowadzone przez chrześcijan.
Jeszcze raz dziękujemy za dostarczenie nam tylu wrażeń i przemiłą obsługę również w rozmowach telefonicznych.


Serdecznie pozdrawiamy.


Małgorzata i Piotr z Czarnkowa w woj. wielkopolskim.


Kochani! Jestem Siostrą Serafitką s. Margareta (Czesława Kalandyk) pracującą od 34 lat w Szwecji. Od 3 do 10 marca 2017 r. uczestniczyłam razem z moją rodzoną Siostrą, też Serafitką s.Leonią (Marią Kalandyk- pracującą w Warszawie) w pielgrzymce do Ziemi Świętej organizowanej przez biuro Apostolos. Nie jestem w stanie ubrać w słowa tego, jak wielkim przeżyciem była ta pielgrzymka. Pragnę gorąco podziękować za to, że jesteście, a przede wszystkim za ks. Radosława Herkę, który towarzyszył nam na drodze kroczenia śladami naszego Mistrza. Wiem, że Pan posługuje się różnymi narzędziami na drodze poszczególnego człowieka. W moim przypadku Bóg posłużył się wielką wiedzą, dobrocią serca swego Kapłana, aby przybliżyć mi drogę swego ziemskiego życia. Organizacja i przebieg pielgrzymki był na podziwu godnym wysokim poziomie. Serdeczny Bóg zapłać za ks. Radosława i Jego posługę i za to, że jesteście dla drugiego człowieka. Oczywiście będę zawsze polecać Biuro Apostolos wszystkim tym, którzy będą planować pielgrzymowanie w swoim życiu.
Pozdrawiam serdecznie i zapewniam o modlitewnej pamięci.


Pokój i Dobro


sr. Margareta
Stockholm


Chcieliśmy serdecznie podziękować za bardzo dobrze zorganizowaną pielgrzymkę do Ziemi Świętej, którą odbyliśmy od 12 do 20 Marca 2017. Była to nasza pierwsza pielgrzymka do tego wspaniałego miejsca. Dziękujemy księdzu Radosławowi Herka za pełny profesjonalizm i jego ogromną wiedzę, którą dzielił się z nami. Ciągle jesteśmy pod wrażeniem jego homilii i słów, które głęboko zapadły w nasze serca, a także zwiedzanych miejsc. Cały plan pielgrzymki był bardzo profesjonalnie opracowany. Szczerze polecamy pielgrzymkę z biurem Apostolos .
Ela i Sławek z Nowego Jorku!


Uczestniczyłam w pielgrzymce „Śladami Jezusa” do Ziemi Świętej współorganizowanej przez biuro Apostolos w dniach 12-20 marca 2017. Pielgrzymka, która stanowiła dla wielu z nas swoiste rekolekcje wielkopostne, była pod każdym względem świetnie zorganizowana.


Zacznę od najważniejszego jej elementu, czyli przewodnika, księdza Radosława Herki. Wielka wiedza, kultura, przyjemny sposób bycia, poczucie humoru, wyraźna znajomość „terenu”, włączając w to stosunki międzyludzkie, i świetne, poruszające i zmuszające do myślenia homilie to tylko niektóre z zalet ks. Radka, które spowodowały, ze ta pielgrzymka była bardzo pozytywnym doświadczeniem i nie ukrywam, dużym przeżyciem emocjonalnym. Ogarniecie 49(!) osób i zapewnienie im bezpieczeństwa nie było łatwym zadaniem, a ks. Radek wywiązał się z niego wspaniale – 100% profesjonalizmu.


Dodam jeszcze, ze spotkanie podsumowujące pielgrzymkę zorganizowany przez ks. Radka przerodziło się w wielogodzinny wzruszający wieczór, który dał nam poczucie wspólnoty i dodał wartości naszemu pielgrzymowaniu.


Logistycznie też wszystko zagrało; nowy, dobrze wyposażony autobus z miłym i bezpiecznie jeżdżącym kierowcą, bardzo dobre hotele, fantastyczne jedzenie i ambitny, wypełniony po „brzegi” program spowodowały, ze nie odczuwało się trudów wczesnych pobudek i pokonanych dystansów.


Podsumowując, podziękowania dla biura Apostolos i dla ks. Radosława Herki za wiele wrażeń, emocji i wzruszeń, które przeżyliśmy w czasie tego tygodnia w Ziemi Świętej.


Prof. Dr Malgorzata


New York City, USA


Szczęść Boże,
cieszymy się że mogliśmy pielgrzymować do Ziemi Świętej w dniach od 08.02-15.02.2017. Pielgrzymka była pomysłem naszego proboszcza Ks.Krystiana Giemza, to on też trafnie wybrał Wasze biuro pielgrzymkowe Apostolos, za co bardzo dziękujemy. Biuro Wasze jest godne polecenia, wszystko było doskonale przygotowane. Mogliśmy zobaczyć i pomodlić się w tych wszystkich cudownych miejscach w ojczyźnie Pana Jezusa. Naszym przewodnikiem był ks. Radosław Herka, profesjonalista z ogromną wiedzą, serdeczny, cierpliwy, miły. Codziennie w bardzo ciekawy sposób przekazywał nam wiele informacji historycznych i biblijnych, podczas Mszy Św. wygłaszał Słowo Boże trafiające do naszych serc. Za wszystkie piękne przeżycia, za jego życzliwość i kapłańską postawę ks.Radkowi dziękujemy, życzymy Błogosławieństwa Bożego opieki Matki Bożej i św.Krzysztofa.
Irma i Gerard
Serdecznie Pozdrawiamy


Byliśmy uczestnikami Pielgrzymki do Ziemi Świętej zorganizowanej przez Duszpasterstwo Pielgrzymkowe Apostolos Księży Pallotynów w Częstochowie w dniach 03.03- 10.03.2017 r., której przewodnikiem był Ks. Radosław Herka SAC. Ks. Radek dostarczył nam nie tylko dużo informacji o głębokiej treści, ale także przeżyć duchowych i wzruszeń swoimi relacjami z historii wszystkich miejsc Ziemi Świętej. Był nie tylko naszym przewodnikiem, ale również troskliwym opiekunem, doradcą i wspaniałym kolegą. Wykazywał dużo cierpliwości i wyrozumiałości , które kogoś innego mogłyby zdenerwować. Ale chyba najważniejsze to Jego siła i wiara tak sugestywnie oddziałująca na słuchacza, że mogłaby nawrócić niejedną zagubioną duszę. Jesteśmy przekonani, że zebranie wszystkich relacji księdza Radka o tych ważnych i drogich nam miejscach Ziemi Świętej w formie pisemnego, osobistego przewodnika będzie wspaniałym przyczynkiem do pogłębienia wiary. Jeszcze raz gorąco dziękujemy za 8 dni spędzonych w Jego towarzystwie.


Ewa, Halina i Maciek z Warszawy.


Serdecznie dziękujemy za profesjonalne zorganizowanie i przebieg pielgrzymki do Ziemi Świętej w dniach od 18 do 25 lutego 2017 roku. Państwa życzliwość, cierpliwość, pomoc i otwartość na nasze propozycje oraz indywidualne podejście do naszej grupy były dla nas bardzo ważne. Dzięki Waszym staraniom nasza pielgrzymka została perfekcyjnie przygotowana w każdym szczególe i tak też przebiegła.
Szczególne wyrazy wdzięczności składamy Księdzu Kamilowi Kudełko SAC. Jako przewodnik imponował rozległą wiedzą historyczno – biblijną. Podziw i uznanie budziła nie tylko Jego erudycja i sprawność organizacyjna, ale także takt i serdeczna troska o uczestników pielgrzymki przez cały czas jej trwania, dzięki czemu kształtował bardzo spokojny i radosny czas wspólnych rekolekcji w miejscach świętych.
Dziękujemy za owocną współpracę i życzymy, by Pan dał wiele radości w służbie rozkochiwania innych w Bogu prowadząc ich po miejscach świętych.
Wicedyrektor Pallotyńskiej Szkoły Nowej Ewangelizacji
Marta


Wróciłam z pielgrzymki do Ziemi Świętej (17-24.02.2017) i ciągle jestem pod dużym wrażeniem tego wszystkiego co dokonało się w ciągu tych kilku dni.
Już od samego początku byłam pozytywnie nastawiona do biura Apostolos, ponieważ Panie które udzielały wszystkich informacji były tak otwarte, miłe i pomocne, że z przyjemnością dzwoniłam z kolejnymi pytaniami. Dziękuję.
Cała pielgrzymka była bardzo dobrze zorganizowana.
W sposób perfekcyjny ks. Radek nasz opiekun i przewodnik miał zaplanowany cały pobyt i prowadzenie nas ścieżkami Jezusa, tak naprawdę o nic nie musieliśmy się martwić. Można było słuchać i słuchać opowieści ks.Radka, który posiada bardzo dużą wiedzę, którą potrafi przekazać w sposób interesujący i trafiający do każdego. Wydaje mi się, że stwierdzenie odpowiednia osoba na odpowiednim miejscu idealnie odda naszego przewodnika.
Był to cudowny i pełen głębokich przeżyć czas,dziękuję Bogu że pozwolił mi zobaczyć te wszystkie miejsca, które pomogą mi w umocnieniu mojej wiary.
Dziękuję ks.Radkowi oraz wszystkim, których poznałam, a są to wspaniali ludzie, których noszę w sercu.
Jeżeli będę miała jeszcze okazję do pielgrzymowania to nie wyobrażam sobie żebym pojechała z innym biurem.
Ps.Dziękuję ks.Kamilowi za życzliwość i uśmiech.
s.Kornelia


Niech Będzie Pochwalony Jezus Chrystus
Serdecznie pozdrawiam cały Zespół Biura Pielgrzymkowego
Ks. Pallotynów w Częstochowie. W lutym miałam to szczęście aby pielgrzymować po Ziemi naszego Zbawiciela- Jerozolimie i okolicach. Pielgrzymka była bardzo udana. Jestem wdzięczna Bogu i Wam Czcigodni Kapłani ks. Kamilu i ks. Radku.
Wrażeń nie da się opisać, to coś jest w sercu. Pielgrzymka była bardzo dobrze przygotowana, duży plus mała grupa (20 osób), dobrze dobrane
i blisko Bazylik hotele, punktualność i troska o to, abyśmy jak najwięcej skorzystali. Wspaniały przewodnik ks. Radek Herka – kompetentny, uduchowiony, pogodny, emanuje z Niego radość i pokój. Widać, że to co robi, robi z pasją, dużą wiedzą i potrafi ją przekazać. Dziękuję wszystkim uczestnikom Pielgrzymki. Byliście wspaniali, cieszę się że z taką Wspólnotą mogłam nawiedzić Ziemię naszego Zbawiciela. Pozdrawiam Wszystkich, będę Was mile wspominać przeglądając zdjęcia i czytając notatki.
s.Świerada O P


Serdecznie dziękujemy za odbytą pielgrzymkę do Ziemi Świętej w dniach 17-24 lutego 2017 r., zorganizowaną przez Wasze Biuro.
Szczególne podziękowania ślemy dla ks.Radka Herka za jego wielkie serducho i wprowadzenie nas w stan ożywienia duchowego.
Dzięki ks. Radkowi poczuliśmy zarówno historyczny jak i duchowy klimat Ziemi Świętej.
Piękny i wzruszający wyjazd. Już planujemy kolejną pielgrzymkę śladami Piątej Ewangelii!


Pozdrawiamy,
Agnieszka i Darek


Szczęść Boże !
Byłam uczestniczką pielgrzymki do Ziemi Świętej z biurem Apostolos w dniach 8-15 lutego 2017r. Była to przygoda życia. Między innymi dzięki tak pozytywnemu człowiekowi jakim jest ks. Radek Herka. Swoją ogromną wiedzę na temat każdego odwiedzonego miejsca przekazał w tak profesjonalny i zrozumiały sposób, że trudno o nich zapomnieć. Kazania, które co dzień głosił poruszało nie jedno serce a słowa zaowocują w moim życiu. Wspaniała organizacja i piękny program zachęcają do ponownego wyjazdu. Pielgrzymka do Ziemi Świętej była umocnieniem mojej wiary dlatego szczerze polecam i dziękuję.
Aleksandra


Szczęść Boże!


Niedawno wróciliśmy z pielgrzymki do Ziemi Świętej (8.02.-15.02.2017). Chcielibyśmy bardzo podziękować za wspaniałą organizację dobrze przygotowaną i przeprowadzoną.
Duże podziękowania dla naszego przewodnika księdza Radosława,który poprzez swoją ogromną wiedzę, którą nam przekazywał, dobroć i życzliwość serca sprawił, że mogliśmy głęboko i duchowo przeżyć ten czas. Codzienna msza św.i wspólna modlitwa były czasem umocnienia w wierze, a jego kazania trafiały prosto w serce.


Pozdrawiamy serdecznie zapewniając o modlitwie i życzymy wszystkiego dobrego w dalszej pracy.
Sylwia, Walter i Joanna


Szczęść Boże.


W dniach od 08.02.2017 r. do 15.02.2017r. mieliśmy przyjemność uczestniczyć w pielgrzymce do Ziemi Św. Chcieliśmy serdecznie podziękować Ks. Radosławowi Herka za tak pouczające przewodnictwo w „naszej grupie”. Byliśmy pierwszy raz na pielgrzymce wyjazdowej, ale dzięki temu, że Ks. Radek przekazał nam tyle wiadomości, ciekawostek i historii związanych z każdym z miejsc, które zwiedziliśmy. Już dziś z chęcią byśmy tam wrócili ponownie. Dla każdego z nas ta pielgrzymka była wyjątkowa, zdaliśmy sobie sprawę, że w dużej mierze wszystko zależy od Przewodnika grupy. My mieliśmy NAJLEPSZEGO!(z całym szacunkiem dla innych Księży-Przewodników). Ks. Radek sprawił, że ta pielgrzymka pozostanie w naszej pamięci do końca życia.


Bardzo dziękujemy za zorganizowanie tej pielgrzymki, przesyłamy pozdrowienia i ufamy, że ponownie wrócimy do Ziemi Św. z Waszym biurem Podróży i Ks.Radkiem.


Edyta i Krystian
Ilona i Joachim
Danuta


Szczęść Boże!
Serdeczne podziękowania dla całego Zespołu Diecezjalnego za bardzo dobrze przygotowaną pielgrzymkę do Ziemi Świętej w dniach 17-24.02.2017 r. Szczególne podziękowania dla wspaniałego przewodnika duchowego, historyczno- geograficznego ks. Radka Herka, który imponował nam swoją wiedzą. W tych szczególnych miejscach rozważał ewangelię, głosił trafiające do serca słowo Boże, przybliżał te piękne miejsca historyczne, kulturowe. Nie przekazywał suchej wiedzy lecz robił to w sposób prosty,czasami humorystyczny, co wzruszało, napełniało nadzieją, dawało radość i na długo pozostanie w naszej pamięci. Dzięki niemu poczuliśmy prawdziwy klimat tej Ziemi.
Pisząc muszę wspomnieć o współtowarzyszach pielgrzymowania. Grupa mała, kameralna lecz wyjątkowa. Było z nami dwóch wyjątkowych kapłanów ks. Andrzej i ks. Rysio oraz trzy przesympatyczne Siostry zakonne. Mieliśmy czas poznać się, wymienić doświadczenia, przeżyć wspólnie niezapomniane chwile.
Chodząc ścieżkami Świętej Rodziny czułam obecność Boga i za to dziękuję.
Maria


Tegoroczną Wigilię i Święta Bożego Narodzenia (20-27.12.2016) spędziliśmy w Ziemi Świętej (według programu Boże Narodzenie z biura Apostolos). Naszym przewodnikiem był Ojciec Przemysław Podlejski.
Chcieliśmy gorąco podziękować Apostolos za takiego Przewodnika. W jednej osobie Apostoł – przewodnik duchowy, przewodnik biblijny i przewodnik historyczno – geograficzny. Kopalnia wiedzy! Umiał odpowiedzieć na każde pytanie. Męski organizator, decydent, umiał rozwiązywać problematyczne sytuacje w trudnych warunkach na terenie Betlejem i nie tylko.
Cudowny, ciepły człowiek, który realizowane wg programu punkty połączył też z oczekiwaniami ludzkimi, którymi nas zaskoczył (np. Wieczór w Kanie Galilejskiej, atrakcje na Jeziorze Galilejskim, Ryba św. Piotra itp.)
Rozumiał niepokoje, lęki (jazda kolejką nad przepaścią w Jerychu). Towarzyszył każdej osobie od odprawy na Okęciu do odebrania każdej walizki z powrotem. Był z nami 24 h przez ten cały czas.
Poprzez biuro chcemy naszemu Apostołowi – ks. Przemysławowi serdecznie podziękować za wszystko, za cały wielki wysiłek, który włożył, za wiarę, którą przybliżył i pogłębił. Za zrozumienie, za poczucie bezpieczeństwa i za radość, z którą wróciliśmy. Już teraz wiemy, że chcemy tam wrócić. To były niezapomniane Święta. Przekazujemy tę opinię dalej. Księdzu Przemysławowi dziękujemy i życzymy zdrowia i Łask Bożych.
Dziękujemy też całemu Zespołowi biura Apostolos za pomoc, od pani Aleksandry począwszy.
Dziękujemy za dokładność informacji, za cierpliwość, za „wyposażenie” w pakiet pielgrzyma, za wybranie świetnych hoteli, za dobre jedzenie.
Szczęść Boże na Nowy Rok dla całego biura Apostolos!
Ewa, Roman, Natalia


Witamy serdecznie!
Uczestniczyliśmy w Pielgrzymce po Ziemi Świętej w dniach od 23 do 30 listopada 2016 r. Chcielibyśmy podziękować za wspaniałą organizację. Ks.Andrzej L. to wspaniały człowiek, bardzo dobrze profesjonalnie przygotowany – jako przewodnik, pilot, ksiądz.
Wróciliśmy z ogromnymi przeżyciami, których nie da się zapomnieć. Dużo wrażeń, piękne chwile a przede wszystkim niezapomniane miejsca.
Pozdrawiamy serdecznie i życzymy Państwu wszystkiego dobrego.
Kasia,Ela,Gienek


Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus.
Wróciłam z pielgrzymki do Ziemi Świętej , którą odbyłam w dniach od 26.04 do 03.05. 2016 r. Bardzo serdecznie dziękuję organizatorom, gdyż była to wyjątkowa wyprawa. Dobrze przygotowana i przeprowadzona. Ogromna wiedza i głęboka więź z Bogiem naszego przewodnika Księdza Piotra Nowickiego sprawiły, że będzie owocowała przez lata w moim sercu. Codzienna msza święta w miejscach pobytu Jezusa na ziemi, rozważanie Słowa Bożego i wspólna modlitwa były czasem umocnienia w wierze i odkrywania jej na nowo. Pozdrawiam wszystkich pracowników Biura Apostolos i życzę błogosławieństwa Bożego w dalszej pracy.
Jolanta z Gdańska


Szczęść Boże.
Uczestniczyłam w dniach 26.04 – 03.05.2016 r. w pielgrzymce do Ziemi Świętej organizowanej przez Biuro Apostolos. Był to cudowny czas, który zapisał się mocno w moim sercu. Za który chcę teraz podziękować organizatorom: począwszy od tego co zewnętrzne to jest: doskonały wybór miejsc noclegowych i posiłków po sferę duchową, za którą odpowiadał ks. Piotr Nowicki. Jego kompetencja i wiedza – którą przekazywał z ogromną pasją oraz dobroć i wrażliwość serca sprawiły, że Ewangelia stała się żywa. Poczucie humoru, jakim Go Bóg obdarzył i prawdziwie ojcowska postawa względem każdego z nas sprawiły, ze był to jednocześnie czas odpoczynku. W sercu zrodziło się pragnienie powrotu tam ponownie.
Życzę wszystkim organizatorom a zwłaszcza Tobie Księże Piotrze obfitych łask Bożych potrzebnych na każdy dzień posługi kapłańskiej i zapewniam, ze będę czytać Pismo Święte do czego nas gorąco zachęcałaś. Z modlitwą.
Bożena z Łomży.



Wczoraj wróciliśmy… A właściwie ciągle tam jesteśmy. Trudno bowiem wrócić z miejsca tak bliskiego wszystkim Chrześcijanom, a jednocześnie tak innego, niż nam się na co dzień wydaje. Mieszanka kultur, religii i historii powoduje, że na każdym kroku byliśmy zaskakiwani, zaś sam Izrael okazał się być bardzo zróżnicowanym, choć pięknym krajem. Duże podziękowania dla naszego przewodnika – księdza Piotra, który pomógł nam w jego zwiedzaniu, a przede wszystkim umożliwił na nowo odkrycie naszej wiary. Szczerze polecamy pielgrzymkę z Apostolos.


Ola i Zbyszek
37 lat



Uczestnicy Warsztatów Biblijnych przy Poznańskiej farze pielgrzymujący do Ziemi Świętej śladami Pana Jezusa (8-15 kwietnia 2016) serdecznie dziękują Kierownictwu i Pracownikom Biura Pielgrzymkowo – Turystycznego APOSTOLOS w Częstochowie za atrakcyjny program i perfekcyjne zorganizowanie naszego pobytu w Izraelu.

Wszystkie punkty programu zostały zrealizowane w sposób w pełni satysfakcjonujący , przejazdy i zakwaterowanie odbywały się sprawnie, a warunki noclegowe i wyżywienie były bez zastrzeżeń. Msze św. i nabożeństwa odprawiane w najważniejszych dla chrześcijan miejscach dostarczały nam głębokich przeżyć duchowych, a rejs po Jeziorze galilejskim i kąpiel w Morzu Martwym były wspaniałym czasem.
Szczególne wyrazy wdzięczności składamy Księdzu Kamilowi Kudełko. Jako przewodnik imponował rozległą wiedzą, którą w niezwykły sposób dzielił się z nami świetnie wyważając proporcje między treściami religijnymi i informacjami historyczno-krajoznawczymi. Podziw i uznanie budził nie tylko Jego erudycja i sprawność organizacyjna, ale także takt i serdeczna troska o uczestników pielgrzymki przez cały czas jej trwania.
Dzięki księdzu Kamilowi i jego współpracownikom wywieźliśmy z Izraela same dobre wspomnienia, toteż jeśli Bóg pozwoli, chętnie będziemy w przyszłości korzystać z usług waszego biura i z pełnym przekonaniem polecimy je innym.


Bardzo serdecznie dziękujemy wszystkim, którzy byli zaangażowani w zorganizowanie pielgrzymki do Ziemi Świętej, w czasie Świąt Bożego Narodzenia 2015.
Przeżycia niesamowite, a słowa okazują się małymi, aby wyrazić uczucia jakich doświadczyliśmy pielgrzymując śladami Pana Jezusa, od Jego narodzin aż po śmierć krzyżową.
Szczególne, serdeczne podziękowania dla księdza Kamila, za profesjonalizm,cudowny klimat, świetną organizację i co najważniejsze duchową stronę pielgrzymki.
Czytanie Ewangelii i jej rozważanie, msze święte i kazania księdza w tych szczególnych miejscach, które na swoją ziemską wędrówkę wybrał sam Pan, otwierały szeroko nasze serca dla Boga i bliźniego.
Dzięki wierze,ogromnej wiedzy, talentowi przekazywania jej oraz pasji księdza, mieliśmy okazję na spotkania z żywym Bogiem. Pielgrzymowanie śladami Jezusa pogłębione Słowem Bożym były dla nas wyjątkowymi Rekolekcjami.
Pielgrzymka do Ziemi Świętej to doznanie jakiego nigdy nie przeżyliśmy i szczerze polecamy wyjazdy z Biurem Apostolos. Do zobaczenia
Małgorzata i Jan


Witamy serdecznie wszystkich pracowników i współpracowników Biura Apostolos,


Byliśmy z biurem Apostolos na pielgrzymce do Ziemi Świętej podczas ostatnich świąt Bożego Narodzenia. Była to nasza pierwsza pielgrzymka z biurem Apostolos i pierwsza pielgrzymka do Ziemi Świętej.
Jesteśmy pod wrażeniem tego wszystkiego co przeżyliśmy podczas pielgrzymki. Doskonała organizacja, profesjonalne i głęboko religijne przewodnictwo księdza Kamila, wspaniała i wzruszająca atmosfera świąt w Betlejem i Jerozolimie sprawiła, że trudno zapomnieć o tamtych pięknych dniach. Chciałoby się jeszcze raz pojechać i przeżyć ponownie oraz poznać więcej i bardziej Ziemię Świętą. Nie myśleliśmy, że jest możliwe w tak krótkim czasie odwiedzenie tylu miejsc, usłyszenie tylu historii, wysłuchanie wielu pięknych katechez. Widać tutaj profesjonalizm biura oraz zaangażowanie jego pracowników i współpracowników.
Czas przeleciał bardzo szybko a wspomnienia zostały. Zostało też wiele refleksji, przemyśleń, opinii i świadectw. Z całym przekonaniem możemy polecić wyjazdy pielgrzymkowe z biurem Apostolos wszystkim tym, którzy chcą je przeżyć głęboko, a równocześnie wiele się dowiedzieć, zobaczyć i doświadczyć.


Pozdrawiamy i dziękujemy wszystkim zaangażowanym w realizację dzieła pielgrzymkowego.


Henryk i Celina


Szanowni Państwo,


Chciałabym bardzo serdecznie podziękować za zorganizowaną przez Biuro pielgrzymkę do Ziemi Świętej, która przypadła na Boże Narodzenie 2015 roku. W tym niezwykłym czasie przemierzaliśmy drogi, po których chodził i odwiedzaliśmy miejsca, w których przebywał Bóg-Człowiek. To był naprawdę wspaniały i ważny tydzień. Dobrze przeżyty dzięki obecności i opiece naszego przewodnika, duchowego i turystycznego, Księdza Kamila Kudełko. Sprawowane przez Księdza Kamila Msze Święte, wygłaszane kazania oraz opowieści biblijne sprawiły, że nasza podróż stała się jednocześnie rekolekcjami, a jego znajomość odwiedzanych prze nas miejsc, ich historii oraz poczucie humoru – że mogliśmy odpocząć i cieszyć się Świętami.
Pielgrzymka została perfekcyjnie przygotowana, w każdym szczególe, i tak też przebiegła.
Z przyjemnością przeczytałam komentarze uczestników zamieszczone na stronie Biura. Nie dziwi mnie, że są takie entuzjastyczne. Życzę wielu dalszych sukcesów!
Specjalne podziękowania przesyłam Pani Magdzie za organizację wyjazdu „prawie w ostatniej chwili”.


Do zobaczenia!


Agnieszka


Witam serdecznie


Byłam uczestnikiem pielgrzymki do Ziemi Świętej z biurem Apostolos w dniach 13-20 października. Minął już ponad miesiąc od powrotu a ja ciągle jestem w „aurze” tamtych dni.
Naszym przewodnikiem świeckim była pani Magdalena Bamberska a przewodnikiem duchowym ksiądz Marek Kożak.
Pani Magdalena to urzekająca osoba, pełna naturalnego piękna i osobistego uroku. Nieustannie, dyskretnie ale uważnie troszczyła się o nasze bezpieczeństwo (38 osób!), co nie jest proste wśród tłumów ludzi i w pośpiechu.
Z wielkim zaangażowaniem, szczegółowo opowiadała nam długą historię narodu wybranego oraz wydarzeń które działy się na Ziemi Świętej przez wieki. Razem z księdzem Markiem ujmująco i naturalnie, w prostych, mądrych słowach tłumaczyli nam Pismo Święte.
Zarówno homilie księdza Marka, który do nas po prostu mówił a nie przemawiał, jak i rozważania pani Magdaleny odnoszące się do Pisma Świętego były szczerze poruszające.
Myślę, że to także za ich przyczyną ta pielgrzymka była bogatsza, jakby jeszcze pełniejsza.
Każdemu uczestnikowi wyjazdów z biurem Apostolos (oby było ich jak najwięcej) życzę takiego kolorytu wrażeń, radości i wzruszeń ile mi dane było przeżyć podczas tamtych dni oraz spotkania z panią Magdaleną i księdzem Markiem.
Za pośrednictwem biura Apostolos chciałabym wyrazić swoje najszczersze dla nich uznanie i podziękowanie.


Joanna


Serdecznie dziękujemy za bardzo dobrze zorganizowaną pielgrzymkę do Ziemi Świętej w terminie 31.08-07.09.2015. To była nasza pierwsza pielgrzymka do Ziemi Świętej i mieliśmy obawy, że miesiące letnie to nie jest dobry czas na wyjazd do tego kraju. Na szczęście nasze obawy były niepotrzebne. Słoneczna pogoda nie przeszkadzała tak bardzo w pielgrzymowaniu. Słowa szczególnego podziękowania kierujemy pod adresem ks. Radosława. Okazał się wspaniałym przewodnikiem, który połączył przekaz wiedzy o tych świętych miejscach z umiejętnością stworzenia miłej atmosfery wśród pielgrzymów. Nam również zaimponował częstym odwoływaniem się do tekstów biblijnych co w przyszłości pozwoli nam słuchając Słowa Bożego przywołać piękne wspomnienia z pielgrzymki. Podziwiamy także umiejętności pana kierowcy, który bardzo dobrze radził sobie nawet w trudnych sytuacjach na drodze. Wszystkim uczestnikom pielgrzymki do Ziemi Świętej dziękujemy za wspólnie spędzony czas i życzymy wszystkiego dobrego.


Marian i Stanisława


Wróciliśmy z Pielgrzymki do Ziemi Świętej w terminie 31.08-07.09.2015, więc chciałbym podziękować za wspaniałą wyprawę – pod każdym względem doskonale zorganizowaną.
Wielka zasługa w tym przewodnika, księdza Radosława Herki, który okazał się profesjonalistą z głęboką, wystudiowaną wiedzą, ale jednocześnie poruszającym się po tym skomplikowanym i pełnym paradoksów miejscu z wielką swobodą, i  luzem (w najlepszym, pozytywnym tego słowa znaczeniu) wytrawnego podróżnika.
Bardzo dużo podróżujemy z żoną po świecie, więc mam możliwość porównania – to była najlepiej zorganizowana wyprawa ze wszystkich, które odbyliśmy, ale podkreślam, że najbardziej zaimponowała nam wiedza księdza Radosława, który z każdym odwiedzanym miejscem łączył natychmiast cytaty z Pisma Świętego odnoszące się do niego, ale i znajomość współczesnej, zagmatwanej sytuacji tego regionu.
Ja potrafię odróżnić zwykłe, rutynowe wiadomości przewodnika, od jak wyżej wspomniałem – głębokiej i wystudiowanej wiedzy!!! (że nie wspomnę już o umiejętności przekazania jej taką pasją).
Jeszcze raz dziękuję!!!


P.S. Oczywiście, będę polecał Was wszystkim znajomym.


Bogdan



Pragniemy podziękować za wspólną pielgrzymkę  na Ziemi Świętej w dn. 15.05 – 21.05. 2015
duszpasterzowi Ks. Mirosławowi  Prekopowi, przewodniczce  Magdalenie Bamberskiej i doskonałej organizacji biura Apostolos.
W ciągu tych dni przeżyliśmy życie Pana Jezusa od Jego narodzin aż po śmierć krzyżową. Ta pielgrzymka wprowadziła nas w samo serce naszej wiary. Msze św., rozważania Ewangelii i kazania Ks. Mirosława były wielkim duchowym przeżyciem, na bardzo długo pozostaną w naszej pamięci.Wiara w Boga ,talent i osobowość Księdza Mirosława są niesamowite.To trzeba zobaczyć – opisać trudno.Ksiądz umocnił moją i rodziny wiarę i za to mu pięknie dziękuję.
Pani Magdalena super przewodniczka, imponowała wiedzą zwiedzanych miejsc w Ziemi Świętej. Zawsze życzliwa i uśmiechnięta przygotowała tę pielgrzymkę perfekcyjnie .
Z poważaniem
Mirosława ,Beata i Janusz z Gdańska


Chcemy bardzo serdecznie podziękować za piękną pielgrzymkę do Ziemi Świętej w dniach 8-15.04.2015. Była to niezwykła wędrówka do miejsc, które do swojej ziemskiej wędrówki wybrał sam Pan. Dzięki wiedzy, pasji i rzetelności przewodnika pani Magdy Bamberskiej oraz wsparciu księży udało się naładować akumulatory wiary i odszukać to coś, co w swoim życiu duchowym poszukuje każdy z nas. Pielgrzymka z takimi ludźmi pomogła pogłębić podstawy wiary chrześcijańskiej, ale przede wszystkim rozpaliła Naszą fascynację chrześcijaństwem i umożliwiła spotkanie z żywym Bogiem. Teraz lektura Pisma Świętego nigdy już nie będzie taka sama …


Anna i Zofia


Witam.


W dniach 20-27 lutego uczestniczyłam w pielgrzymce do Ziemi Świętej. Był to dla mnie fantastyczny, niezapomniany czas. W ciągu tych dni przeżyłam życie Pana Jezusa od Jego narodzenia aż po śmierć krzyżową. Byłam we wszystkich tych miejscach, w których On był. Niesamowite wrażenia, doznania, czułam się momentami jak w tamtym czasie, w środku tamtych wydarzeń. Pielgrzymowanie śladami Jezusa było dla mnie wyjątkowymi Rekolekcjami.


Pragnę tą drogą podziękować za sprawną organizację, bardzo dobrą atmosferę, dobrze ułożony program, świetną bazę hotelową, profesjonalizm miejscowego kierowcy autokaru. Szczególnie chcę podziękować za obecność Ks. Mirka Prekopa i przewodniczki Pani Magdy. Księdzu dziękuję za przepiękne kazania podczas mszy św., za prowadzone modlitwy w autokarze, za ogromnie wzruszającą Drogę Krzyżową, za głoszone w różnych momentach Pielgrzymki Słowo Boże, za rozważania Ewangelii, które w niesamowity sposób trafiały do serca.


Przewodniczka – Pani Magda z ogromnym zaangażowaniem wypełniała swoje obowiązki. Z pasją opowiadała o życiu Jezusa i Jego Rodziny, odwiedzanych miejscach, kultywowanych zwyczajach, ludziach a nawet ich uczuciach.Wykazała ogromna wiedzę.


Planując kolejną pielgrzymkę na pewno sięgnę po Waszą ofertę.


Serdecznie dziękuję i gorąco pozdrawiam


Halina


Witam serdecznie.

Chciałem z całego serca podziękować za możliwość uczestniczenia w Pielgrzymce do Ziemi Świętej w dniach 20-27 lutego 2015 r. Jestem pod dużym wrażenie doskonałej organizacji, kompetencji i ogromnej wiedzy ludzi odpowiedzialnych.
Ogromny pokłon kieruję w stronę P. Magdy i Księdza Mirosława za wytworzenie wspaniałej atmosfery . Dużo wrażeń, piękne chwile, a przede wszystkim niezapomniane miejsca.


Z poważaniem
Krzysztof


Przez Maryję do Jezusa

„Jak Ci dziękować żeś mi dal tak wiele…”
Zbyt małe i nieudolne są ludzkie słowa wobec ogromu Bożych darów i Jego Łask. Nawiedzenie Ziemi Świętej i fizyczne dotknięcie miejsc związanych z życiem , działalnością apostolską i śmiercią Pana Jezusa było dla mnie i na zawsze pozostanie wielkim wyróżnieniem, którym On sam mnie obdarował.
Przejeżdżając łodzią przez Morze Galilejskie tak pięknie można było USŁYSZEĆ CISZĘ, która wyrwała mnie ze znużenia i zmęczenia i doświadczyć na nowo POKOJU duszy i SPOKOJU serca. To doświadczenie wyzwoliło we mnie pragnienie i potrzebę odnowienia w sobie tęsknoty za Bogiem i uświadomienia sobie po raz kolejny, ze On jest wszystkim, a ja pyłkiem i liściem na wietrze, że On sam wystarczy i ucisza wszelkie burze, huragany i tornada mego serca a przede wszystkim, ze nie trzeba się bać być szczęśliwym i żyć szczęśliwie z NIM już tu na ziemi.
Na zawsze w mej pamięci pozostaną codzienne Liturgie Mszy Świętych sprawowane przez ks. Piotra Nowickiego SAC , w Bethlejem, w Nazaret, na Górze Błogosławieństw, na Gorze Nebo, przy Bazylice Grobu Bożego, w Ein Karem czy tez w innych miejscach naszego pielgrzymowania.
Głębokim przeżyciem była również Droga Krzyżowa z niesieniem Krzyża wąskimi uliczkami Jerozolimy pełnymi straganów, a kończąca się na Wzgórzu Golgoty, gdzie można było uklęknąć w zadumie i z miłością adorować, dziękować, dotykać całując z szacunkiem to miejsce, na którym dokonało się ZBAWIENIE Świata.
Z szacunkiem i wdzięcznością chylę czoła przed naszym Przewodnikiem i Ojcem Duchowym Ks. Piotrem Nowickim za jego prawdziwie kapłańską postawę , za jego dużą wiedzę i profesjonalizm które dawały się odczuć w sposobie przedstawiania tematów i przekazywania informacji zwięźle, precyzyjnie z serca i z pasją, dając przy tym świadectwo swej prawdziwej niekłamanej wiary.
Bóg zapłać Księże Piotrze za umiejętność przekazywania Słowa Bożego, które umocniło naszą wiarę , krzepiło ducha dodawało otuchy, kruszyło i trafiało do serca. Słuchając Ciebie Księże Piotrze słuchaliśmy samego Chrystusa mówiącego przez Ciebie.
Dzięki Drogi Ojcze za Twoją kulturę osobistą, za wrażliwość na nasze potrzeby , za otwartość i cierpliwość i za Twoje niesamowite poczucie humoru, którym rozbawiałeś wszystkich.
Pielgrzymowanie po Ziemi Świętej to jedyne i niepowtarzalne w swym rodzaju Rekolekcje.
Niech Bóg Błogosławi Twoją Kapłańską Posługę.
Z darem wdzięcznej pamięci przed Panem,
Siostra Anna


Byliśmy uczestnikami pielgrzymki do Rzymu w dniach 5-12.09.2014 r.

Serdecznie dziękujemy wszystkim Organizatorom tej pielgrzymki, a w sposób szczególny osobom, które nam w tej pielgrzymce towarzyszyły:


duszpasterzowi Ks. Mirosławowi Prekop,
przewodniczce Pani Kasi Pawlikowskiej
i Panu Henrykowi – kierowcy autokaru.


W naszym odczuciu każda z tych osób w sposób perfekcyjny wykonała swoje zadania.
Ks. Mirkowi dziękujemy za piękną posługę duchową, tak bardzo ważną na pielgrzymim szlaku, a szczególnie za piękne homilie.
Panią Kasię zapamiętamy jako super przewodnika, świetnie radziła sobie ze wszystkimi sprawami organizacyjnymi,
zaimponowała nam ogromną wiedzą n.t. zwiedzanych miejsc i zawsze z uśmiechem i serdecznością służyła każdemu.
Podziwialiśmy też kunszt Pana Henryka jako kierowcy, który znakomicie radził sobie na krętych drogach pielgrzymkowego szlaku.
Pielgrzymka była dla nas wspaniałym przeżyciem!
Serdecznie dziękujemy i pozdrawiamy.


Ilona i Stefan
Poznań


Dzień dobry,


Brałam udział w organizowanej przez Państawa  pielgrzymce do Rzymu w terminie 5.09.br-12.09.br. Pragnę tą drogą serdecznie podziękować za sprawną organizację i cały przebieg pielgrzymki. Szczególnie chcę podziękować Pani Katarzynie Pawlikowskiej za jej profesjonalizm, dużą wiedzę, kulturę osobistą, uśmiech i poczucie humoru. Dzięki jej postawie nawet deszcz nie mógł zepsuć dobrej armosfery wśród uczestników pielgrzymki. Życzę, aby wszyscy pielgrzymi mieli tyle szczęścia, co my, a Pani Kasi życzę, żeby  zawsze trzymała taki poziom i…wielu, wielu udanych pielgrzymek.


Pozdrawiam,
Iwona


W dniach 02 -09 kwietnia 2014r. odbyłem pielgrzymkę do Ziemi Świętej „Śladami Jezusa”. Przerosła ona moje oczekiwania. Wyjątkowo mocne wrażenia, a do tego profesjonalizm przewodnika (wielkie podziękowania dla pani Kasi Jakielaszek oraz cudowna opieka duszpasterska (ks. Marek Borowski). Naprawdę chylę czoła przed naszą przewodniczką, która przedstawiała tematy zwięźle, a przy tym z pasją i gorącym sercem dając świadectwo prawdziwej wiary. Gdy trzeba było zmodyfikować plany z powodu drobnych przeciwieństw, zawsze czyniła to wyjątkowo sprawnie i elastycznie zapewniając nam, niezorientowanym szaraczkom, komfort i poczucie, że znajdujemy się pod opieką właściwej osoby. Równie wielkie podziękowania dla ks. Marka, który z sercem i swadą głosił Słowo tak w czasie mszy jak i po niej. Do tego jeszcze po całodziennym wysiłku rozbawiał nas w autokarze swoim wyjątkowym poczuciem humoru. Moja żona była na pielgrzymce z Apostolos-em kilka lat wcześniej i ma podobne doświadczenia. Jeśli pielgrzymka do dalekich miejsc, to tylko z Wami !


Zbigniew


W dniach 02.10. do 09.10.2013 uczestniczyłem w pielgrzymce do Ziemi Świętej. Jestem bardzo zadowolony i dziękuję za dobrą organizację i cały przebieg Pielgrzymki. Szczególnie chciałbym poświęcić troszkę uwagi przewodnikom. Pani Urbańska i ksiądz Andrzej Lemański wykazali się bardzo dobrym profesjonalnym przygotowaniem, wiedzą , elokwencją i inwencją. Na wyjątkową pochwałę zasługuje pani Urbańska, która obowiązki zarówno przewodnika jak i pilota wypełniała wzorowo i z pełnym zaangażowaniem. Podejście Jej do odwiedzanych miejsc Świętych miało charakter prawie mistyczny, wykazała się znajomością tematu , a jej wiedza świadczyła o holistycznym podejściu do omawianych zagadnień. Wykazała się wzorową postawą moralną i godną do naśladowania wrażliwością. Mogę tylko pogratulować takich pracowników.


Ryszard


Uczestniczyliśmy w organizowanej przez Wasze biuro pielgrzymce w dniach 29.06.20013 – 11.07.2013 do: Lourdes-Fatima-La Salette. Półtora miesiąca minęło już od dnia powrotu z tej pielgrzymki, a my nadal w myślach pielgrzymujemy tym pielgrzymkowym szlakiem. Na bardzo dobrą ocenę turystyczną, a przede wszystkim religijną pielgrzymki w naszym mniemaniu składa się: optymalny program, dobra organizacja, dobra baza hotelowa, dobry autokar, świetni kierowcy, sympatyczna atmosfera podczas jazdy oraz rekolekcyjność pielgrzymki. Zasługa w tym jest największa księdza Piotra Nowickiego – w jednej osobie: pilota, przewodnika i duszpasterza pielgrzymkowego „Apostolos”-a. Dziękujemy ks. Piotrowi za humor i dowcip, a przede wszystkim za kazania trafiające do serca.


Pozdrowienia ze Szczecina
Danuta i Wojciech


Dołącz do nas do facebooka !
DOŁĄCZ DO NAS